Hutten bouwen met de bevers

De bevers zijn deze week gestart met het maken van een grote houten hut. Dat begon met het sjouwen van pallets. Daarna werden er enkele palen de grond in gemept en werden de eerste muren vast getimmerd.

Pauze hoort er natuurlijk ook bij. En dan natuurlijk het liefst aan de waterkant, met een hengel in je hand.

ozio_gallery_nano

Kanoen met de bevers

Vanochtend waren de bevers op het water te vinden. Hoe kan het ook anders, een lekker zonnetje en weinig wind, ideaal kano weer!

We hebben ook flink huis gehouden op het terrein. De aardappels, die we in de lente gepoot hadden, hebben we opgegraven. En het groot hoefblad aan de voorkant van het terrein is ook niet zo groot meer. Het klein knippen, meppen, weg harken en afvoeren was een hele klus. Tussendoor hebben we ook nog gevist, de vangst was een verloren heggen schaar.

Vandaag kon je bij Sterre broodjes bakken boven een ton met hete kolen. Normaal gesproken duurt het wel erg lang, maar nu was het geen probleem. Even bijkomen, met uitzicht op een knapperend kampvuur. Natuurlijk werd er ook lekker gebabbeld, over van alles en nog wat, de laatste films die ze nu mochten kijken, hoe een lekker broodje er uit ziet en wat ze afgelopen week gedaan hadden. Na een paar onderwerpen was het tijd om het broodje te vullen met een knakworstje of wat suiker. Dat was smullen!

ozio_gallery_nano

Bevers opkomst in december

Weer tijd voor een geweldige opkomst, ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren.

De bevers waren zeer rumoerig vandaag, dus tijd voor het AAAA-spel. Niet heel moeilijk, gooi de bal in de hoepel, raak, ren naar de overkant terwijl je AAAA roept en tik mensen, ren terug voordat je de adem verliest. Dit hielden ze goed vol. Het was een lekkere manier om wat stoom af te blazen.

Daarna wilde de kinderen elk wat anders.

Lees meer: Bevers opkomst in december

Kanoën met de bevers

De bevers hebben de afgelopen periode niet stil gezeten gezeten. Zo hebben we hutten gemaakt, balspelen gedaan en onderzocht wat voor beestjes er leven in de plas. Uiteraard kon een kampvuurtje met marshmallows niet ontbreken. Hier staan de leukste foto’s op een rijtje!

Lees meer: Kanoën met de bevers

Kerstopkomst bevers

De bevers hebben het jaar afgesloten met een grote kerstmarkt. De bevers runde zelf de kraampjes en verkochten de kerststukjes en kaarsenstandaards die ze afgelopen weken gemaakt hadden. Verder hadden ze ook allerlei lekkere hapjes en drankjes. Zo hadden we vers gemaakte worstenbroodjes, fruit spiesjes, versierde cakjes, soep, yoghurt toetjes en nog veel meer!

De inzet van de bevers is niet voor niks geweest. Uiteindelijk zijn er ruim 1000 muntjes verdiend.

Nu is het tijd voor vakantie, we wensen iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2020!

ozio_gallery_nano