Open dag Tijd voor avontuur 17 september

Op zaterdag 17 september doet de Cornelis Tromp Groep mee met Tijd voor Avontuur. Wij openen de deuren van onze twee clubhuizen. Let op want niet voor elke leeftijd zijn de locatie en tijden hetzelfde.

Bevers (5 t/m 7 jaar oud)

Ben je tussen de 5 en 7 jaar oud, dan ben je van harte welkom tussen 10:30 en 14:00 op ons clubhuis op de Strekkade 33a. Hier kun je meedoen met het kampvuur, knutselen, kanoën en wafels maken.

Welpen (7 t/m 11 jaar oud)

Ben je tussen de 7 en 11 jaar oud, dan kun je vanaf 14:30 tot 17:00 naar ons clubhuis op de Strekkade 33a komen. Hier gaan we kampvuur maken, knutselen en kanoën.

Waterscouts (11 t/m 15 jaar oud)

Ben jij tussen de 11 en 15 jaar oud? Kom dan naar ons clubhuis aan het Prinsemolenpad, nr 58. Hier kan je komen zeilen, meevaren met onze motorboot, een sleutelhanger maken of kijken hoe ver jij een anker kunt werpen! Je bent welkom vanaf 13:00 tot 16:00.

 

Vooraf aanmelden is niet verplicht en het is vrije inloop.

Vind je het zo leuk dat je dit elke zaterdag wel wilt? Dan kun je na de open dag gratis 4x komen kijken en daarna lid bij ons worden. 

Escaperoom bij de bevers

Afgelopen weekend hadden ook de bevers een escaperoom. De bevers loste puzzel na puzzel op in een rap tempo, verbind bepaalde plaatjes met elkaar om getallen te krijgen voor een slot of los een doolhof op. Ondertussen moest er ook van alles gevonden wonden, wat zwerft er trouwens veel rond in het clubhuis, bananen met symbolen, oude kranten en natuurlijk al die puzzels.

Uiteindelijk kregen we het cijferslot open waar de gele tas mee op slot zat en konden we bij de sleutelbos waaraan een sleutel zat om de voordeur te openen. We hadden nog maar twee minuten voordat de tijd opwas. De bevers gingen met volle vaart naar de deur. Maar ja, welke sleutel past nu? Het zijn er ook zoveel. Uiteindelijk was de passende sleutel gevonden, even draaien, nog een keer draaien, of moest hij nou de andere kant op? Nog 1 minuut!!, roept Rozemarijn. De deur zal nu toch wel open kunnen? Maar de deur klemt! Met veel geduw ging de deur uiteindelijk open, hoera!!! En net binnen de tijd!

Hutten bouwen met de bevers

De bevers zijn deze week gestart met het maken van een grote houten hut. Dat begon met het sjouwen van pallets. Daarna werden er enkele palen de grond in gemept en werden de eerste muren vast getimmerd.

Pauze hoort er natuurlijk ook bij. En dan natuurlijk het liefst aan de waterkant, met een hengel in je hand.

ozio_gallery_nano

Sinterklaas bij de bevers

Op 5 december vonden de bevers een brief van Malle Pietje aan het hek. Daarin stond dat hij erg druk was met het optuigen van de kerstboom en hij kon de zwarte lampjes niet vinden! Daarom had hij vanochtend alvast de zakken gebracht.

Het gekke was dat we maar één zak hadden gevonden! De bevers vlogen over het terrein, opzoek naar die ene missende zak. Maar die was nergens te vinden. Nou ja, misschien had hij de inhoud van de zakken bij elkaar gedaan.

Dus het was tijd om een groepsspel te doen. Professor Plof had een estafette bedacht waarbij je ”cadeautjes” in een schoorsteen moest gooien. In de tussentijd gingen Sterre en Rozemarijn een knapperend kampvuurtje maken. Dat was heerlijk warm op deze koude dag.

Daarna was het tijd om de kruidnoten te eten die in de zak van Malle Pietje zaten. Professor Plof vertelde daarbij dat de leiding iets nieuws wilde proberen, kruidnoten bakken boven het kampvuur. Nou ja, dit was al een paar keer geprobeerd met een pan op het kampvuur, maar dan werden de kruidnoten aan de buitenkant al zwart terwijl de binnenkant nog rauw was. Dit keer willen we de kruidnoten in een metalen mandje boven het vuur houden, net zoals we popcorn poffen. Maar toen we dit probeerde werd het een gruwelijk zooitje, door het draaien van het mandje zat het deeg echt overal! In ieder geval werd het nu wel gelijkmatiger gaar. De vraag was nu vooral, hoe krijg je jouw “pepernoot” uit het gaas. Maar niet getreurd, er was nog een idee. Als we marshmallows roosteren of broodjes bakken dan doen we die op een stok, waarom doen we de pepernoten niet op die manier “bakken”? En wat blijkt, op deze manier krijg je hele mooie pepernoten. Nou ja, ze zien er meer uit als een lange donut, maar ze zijn wel super lekker! En wie zegt er nou nee tegen een extra grote pepernoot!

Vervolgens was het tijd om te drinken en een extra rondje kruidnoten van Malle Pietje. Nou ja, eigenlijk werden ze vooral bewaard in zakken en bekertjes. De meeste bevers konden geen “kruidnoot” meer zeggen.

Toen, ineens ging de telefoon van Sterre. Er werd gebeld met een onbekend nummer. Sterre nam voor de zekerheid maar op, en wat bleek? Sinterklaas belde! Wat leuk en spannend! Elke bever heeft even met sinterklaas gesproken over wat ze afgelopen tijd beleefd hebben en wat ze goed konden.

Nu we sinterklaas toch spraken hebben we ook gevraagd of Sint wist hoe het met de twee zakken van Malle Pietje zat. Sinterklaas vertelde ons dat Malle Pietje inderdaad met twee zakken op pad was gegaan. Dus die andere zak moet ergens zijn. (En zoef, weg waren de bevers). Toen de bevers zich weer verzameld hadden vroegen we of Sinterklaas wist waar de zak ligt. Dat wist Sint niet, maar hij raadde ons aan om in het kanohok te kijken. Daar hadden we al gekeken, maar hoppa, in een mum van tijd was het kanohok gevuld met bevers. En jahoor! Daar lag dan toch die tweede zak. We zijn er elke keer onder door gelopen! En kijk nou, hij is gevuld met cadeautjes, wauw! Gauw terug naar de krukjes waar we ze mochten uitpakken. DANK U SINTERKLAASJE!

Knallende groet, Plof!

Kanoen met de bevers

Vanochtend waren de bevers op het water te vinden. Hoe kan het ook anders, een lekker zonnetje en weinig wind, ideaal kano weer!

We hebben ook flink huis gehouden op het terrein. De aardappels, die we in de lente gepoot hadden, hebben we opgegraven. En het groot hoefblad aan de voorkant van het terrein is ook niet zo groot meer. Het klein knippen, meppen, weg harken en afvoeren was een hele klus. Tussendoor hebben we ook nog gevist, de vangst was een verloren heggen schaar.

Vandaag kon je bij Sterre broodjes bakken boven een ton met hete kolen. Normaal gesproken duurt het wel erg lang, maar nu was het geen probleem. Even bijkomen, met uitzicht op een knapperend kampvuur. Natuurlijk werd er ook lekker gebabbeld, over van alles en nog wat, de laatste films die ze nu mochten kijken, hoe een lekker broodje er uit ziet en wat ze afgelopen week gedaan hadden. Na een paar onderwerpen was het tijd om het broodje te vullen met een knakworstje of wat suiker. Dat was smullen!

ozio_gallery_nano