De waterscouts bereiden zich voor op het zomerkamp!

Het is nog even zes weekjes wachten, maar dan is het zover: het zomerkamp van de waterscouts! Vandaag werd alvast een aantal voorbereidingen op kamp getroffen. Het is tenslotte alweer bijna een jaar geleden dat de waterscouts tenten hebben opgezet. Gelukkig wisten onze waterscouts nog uitstekend hoe dit moest en stonden de tenten weer in no time overeind! Een goede oefening voor over zes weken dus!

ozio_gallery_nano

Winteronderhoud

De waterscouts zijn de afgelopen twee weken weer volop bezig geweest met hun boten! Helaas is het alleen niet altijd goed weer. Vorige week gingen de waterscouts dan ook binnen aan de slag, om hun eigen model-lelievletjes te knutselen. Gisteren werd gewoon weer keihard aan de echte boten gewerkt en werden de vletten weer voorzien van een mooi laagje verf. Benieuwd naar welke kleur? Check dan vooral de foto’s, dan zie je dat snel genoeg!

ozio_gallery_nano

Logboek Pinksterkamp 2019

Vrijdag 7 juni - Avond

Ik (Berend) kwam aan rond kwart voor 5 en had als eerste de Bries vol gemaakt met bagage (de Bries is namelijk altijd als eerste) en zijn we ongeveer om kwart over 5 weggegaan van het clubhuis.  We zijn toen naar het sluisje gaan wrikken/roeien en hebben daar ongeveer 3 kwartier over gedaan. De route van het sluisje naar de Rottemeren hebben de Bries en de Wervelwind grotendeels samen geroeid, de Passaat was ongeveer 15 minuutjes voor ons. We kwamen ongeveer rond kwart over 9 aan. Toen hebben we de tent opgezet met een gloednieuwe bakstent. De avond brak aan en Jurjen liet ons de tent indeling maken. Die ging als volgt: Brighid en Hanneke, dan was er een tent met Berend, Roland, Luuk, Thijs en Leonard en nog een tent met Niels, Ruben, Carlo, Lukas, Joris. Toen gingen we slapen rond 12 uur (tenminste de meesten). Thijs, Leonard en ik hebben nog tot 2 uur zitten klieren. We hebben net ontbeten en gaan zo verder met het programma.

Zaterdag 8 juni - Ochtend

Lees meer: Logboek Pinksterkamp 2019

Door weer en wind!

Echte waterscouts kunnen tegen een stootje! Ook als de zomer langzaam maar zeker overgaat in de herfst, gaan de waterscouts dus gewoon het water op! Een beetje regen mag daarbij de pret niet drukken, zeker als het zo lekker waait als vandaag!