Op 5 december vonden de bevers een brief van Malle Pietje aan het hek. Daarin stond dat hij erg druk was met het optuigen van de kerstboom en hij kon de zwarte lampjes niet vinden! Daarom had hij vanochtend alvast de zakken gebracht.

Het gekke was dat we maar één zak hadden gevonden! De bevers vlogen over het terrein, opzoek naar die ene missende zak. Maar die was nergens te vinden. Nou ja, misschien had hij de inhoud van de zakken bij elkaar gedaan.

Dus het was tijd om een groepsspel te doen. Professor Plof had een estafette bedacht waarbij je ”cadeautjes” in een schoorsteen moest gooien. In de tussentijd gingen Sterre en Rozemarijn een knapperend kampvuurtje maken. Dat was heerlijk warm op deze koude dag.

Daarna was het tijd om de kruidnoten te eten die in de zak van Malle Pietje zaten. Professor Plof vertelde daarbij dat de leiding iets nieuws wilde proberen, kruidnoten bakken boven het kampvuur. Nou ja, dit was al een paar keer geprobeerd met een pan op het kampvuur, maar dan werden de kruidnoten aan de buitenkant al zwart terwijl de binnenkant nog rauw was. Dit keer willen we de kruidnoten in een metalen mandje boven het vuur houden, net zoals we popcorn poffen. Maar toen we dit probeerde werd het een gruwelijk zooitje, door het draaien van het mandje zat het deeg echt overal! In ieder geval werd het nu wel gelijkmatiger gaar. De vraag was nu vooral, hoe krijg je jouw “pepernoot” uit het gaas. Maar niet getreurd, er was nog een idee. Als we marshmallows roosteren of broodjes bakken dan doen we die op een stok, waarom doen we de pepernoten niet op die manier “bakken”? En wat blijkt, op deze manier krijg je hele mooie pepernoten. Nou ja, ze zien er meer uit als een lange donut, maar ze zijn wel super lekker! En wie zegt er nou nee tegen een extra grote pepernoot!

Vervolgens was het tijd om te drinken en een extra rondje kruidnoten van Malle Pietje. Nou ja, eigenlijk werden ze vooral bewaard in zakken en bekertjes. De meeste bevers konden geen “kruidnoot” meer zeggen.

Toen, ineens ging de telefoon van Sterre. Er werd gebeld met een onbekend nummer. Sterre nam voor de zekerheid maar op, en wat bleek? Sinterklaas belde! Wat leuk en spannend! Elke bever heeft even met sinterklaas gesproken over wat ze afgelopen tijd beleefd hebben en wat ze goed konden.

Nu we sinterklaas toch spraken hebben we ook gevraagd of Sint wist hoe het met de twee zakken van Malle Pietje zat. Sinterklaas vertelde ons dat Malle Pietje inderdaad met twee zakken op pad was gegaan. Dus die andere zak moet ergens zijn. (En zoef, weg waren de bevers). Toen de bevers zich weer verzameld hadden vroegen we of Sinterklaas wist waar de zak ligt. Dat wist Sint niet, maar hij raadde ons aan om in het kanohok te kijken. Daar hadden we al gekeken, maar hoppa, in een mum van tijd was het kanohok gevuld met bevers. En jahoor! Daar lag dan toch die tweede zak. We zijn er elke keer onder door gelopen! En kijk nou, hij is gevuld met cadeautjes, wauw! Gauw terug naar de krukjes waar we ze mochten uitpakken. DANK U SINTERKLAASJE!

Knallende groet, Plof!