De welpen bestaan uit jongens en meisjes van de leeftijd: 7 tot 11 jaar. Wij draaien elke zaterdag van 14.30 tot 17.00 uur aan de Strekkade 33A.

Wij zijn in het afgelopen jaar gegroeid naar een groep van meer dan 20 kinderen. Hierdoor zullen we komend seizoen uit 4 nesten (groepen) bestaan.

Als overkoepelend thema spelen wij in het junglebookverhaal van Mowgli en Shanti en alle andere dieren uit de jungle. Daarom heeft de leiding ook themanamen zoals Hathi, Bagheera en Jacala. We doen estafettes, bal- en tikspelen. Ook doen we rustige kringspelen en is er tijd om te knutselen en te tekenen. Grote spelen zoals levend Stratego en smokkelspelen worden gespeeld in de bosjes aan de overkant van de streksingel.

In de warmere zomermaanden gaan we het water op in onze kano’s. Hierdoor krijgen de welpen alvast een indruk en de “feeling” met het water. Dit ter voorbereiding op het zeilen, wat op een latere leeftijd, bij de waterscouts, gedaan wordt.

Elk seizoen hebben we 3 kampen: een overnachting rond de herfstvakantie, 2 nachtjes tijdens het pinksterweekend en een week in de eerste week van de zomervakantie. 
Ook zijn er speldagen (zoals een sportdag of vossenjacht) samen met andere groepen uit de regio rond de rotte.

Wil je een keer komen kijken mail ons dan via het mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.