Aan het begin van het kamp kwam er een raar persoon het terrein op lopen. Het bleek Rembrandt van Rijn te zijn. Hij is van plan om een nieuw meesterwerk te maken. Maar hij heeft geen inspiratie, niet genoeg materialen en ook geen locatie. Hij wist niet waar hij moest beginnen. Daarom boden wij aan om hem te helpen!

Eerst gingen we kijken naar zijn eerdere werken. Kunnen we daar inspiratie uit halen? Na een hele dag bezig te zijn met zijn eerdere werken en het in elkaar puzzelen van De Nachtwacht, hadden we in ieder geval besloten dat het een heel nieuw soort schilderij moet worden.

Op dag 2 zijn we aan de slag gegaan met nieuwe inspiratie. Na wat familie, collega's en vrienden van Rembrandt ondervraagd te hebben. Besloten we dat het nieuwe schilderij op het water moet afspelen en dat het een tafereel met boten moet worden.

In de middag gingen we zelf aan de slag met het maken van onze eigen kunstwerken. Van natuurlijke producten, maakten we de kleurstoffen voor onze verf en daarna gingen we met de zelfgemaakte kwasten op de doeken schilderen. Toen we de schilderijen afhadden handelden we met rijke handelaren in de buurt voor verf en schilderattributen voor het schilderij van Rembrandt.

Morgen weer een nieuwe dag: dan zullen we kijken of het Rembrandt lukt een goede locatie te vinden en of het meesterwerk gaat lukken.

Het zomerkamp van de welpen zit er alweer op. En wat hebben we vele avonturen beleefd!

Op dag 3 gingen we op zoek naar de perfecte locatie voor het meesterwerk van Rembrandt. We wisten, dat het op het water moest zijn, maar dan zijn er nog veel mooie plekken in Rotterdam. We gingen dus de omgeving verkennen of we daar een mooie locatie kunnen vinden. Dit deden we door middel van een fotospeurtocht.

Deze tocht kwam uiteindelijk uit bij het clubhuis van de waterscouts en wildevaart. Daar lunchten we en daarna gingen we met behulp van een aantal wildevaarders en loodsen op de plas zeilen.

Na eerst een paar rondjes te hebben gezeild, gingen we ook nog ballonnenprik spelen. (het ideale decor voor een schilderij) Hierbij hebben alle boten een aantal ballonnen achter de vlet hangen. Je moest zo lang mogelijk jouw ballonnen heel houden terwijl je probeerde die van de andere boten kapot te prikken.

Na een intensieve dag, was het tijd om te dineren en daarna een vuurtje te stoken.

Nadat de jongere welpen waren opgehaald, werden de oudere welpen gedropt in onbekend gebied. En dan maar zien terug te komen bij het clubhuis. Het was een lange tocht, maar de oudere welpen is het gelukt om weer thuis te komen.

De volgende dag stond in het teken van het uitje. Na in de ochtend nog een spelletje 'levend weerwolven' te hebben gedaan, gingen we op weg naar het mariniersmuseum. Hier konden we zien en beleven hoe de mariniers van nu, maar ook van vroeger te werk gaan/gingen.

Terug op het clubhuis, onthulde Rembrandt zijn schilderij. En hij kan trots zijn op zijn meesterwerk! Maar wel dankzij de hulp van de welpen!

Een mooie afsluiting van het kamp!

ozio_gallery_nano