Bevers zomerkamp 2023

Beverkamp, woehoe! Het weekend van 10 en 11 juni was het thema ridderlijke avonturen. We hadden een bijzondere queeste, waarbij we de onschuldigen tegen onrecht beschermen en de slechteriken verjagen. El Bandito was namelijk in de buurt, hij heeft al vele slachtoffers knikkende knieën gegeven en drinkt ’s ochtends ijskoude koffie.

Aan het begin van het kamp dacht El Bandito dat hij het scouting terrein kon veroveren. Hij had het terrein vol gebouwd met fortificaties. De bevers gingen samen met de welpen, die nu ook opkomst hebben, proberen om El Bandito weer van het terrein af te jagen. Dat was een hele klus! De kinderen konden muntjes verdienen door bijvoorbeeld een toren te bouwen van houten blokken, te magneet vissen, ballen in een emmer te gooien of de muntjes te zoeken in het clubhuis door middel van een schatkaart. Met deze muntjes konden ze spullen kopen om spellen te spelen bij de fortificaties die El Bandito had gemaakt. Als je hier een spel won dan veroverde je de fortificatie. Makkelijk is anders, maar uiteindelijk werd El Bandito van het terrein weggejaagd. Hierbij liet hij een brief vallen. In deze schijnbaar gepikte brief stond dat een hele lading grote ballen en ballonnen naar een fort (speeltuintje) gebracht moesten worden.

Eerst was het etenstijd. Op een lege maag kan je de belangrijke lading niet escorteren naar het fort. We hadden patatjes, hamburgers en een heleboel groente en fruit, zoals tomaten, meloen en aardbeien. Dat was smullen!

Daarna gingen de bevers op pad met de XXL ballonen en punch-ballen. Helaas gingen ze stuk op het gras, dus moesten we ze dragen. Dat was eigenlijk ook wel veiliger, want onderweg probeerde El Bandito er een paar te jatten, de schurk! Bij aankomst in het speeltuintje hangt er een briefje, de ballen moesten juist veilig in het clubhuis blijven, het was een list van El Bandito, de schurk! Dus konden de bevers met hen ballonnen weer terug, langs El Bandito natuurlijk.

Daarna was het tijd om rond het kampvuur te zitten met een paar liederen. Tenminste, sommige bevers hadden nog wat energie over, en gingen tussendoor nog een paar ren spelletjes spelen, het begon nu eindelijk wat koeler te worden na deze hele warme dag.

Zondagochtend stond in het teken van water gevechten, af en toe afgewisseld met een kleine pauze om wat te drinken of bijvoorbeeld een schild te knutselen. De bevers hadden natuurlijk vanaf moment één al door dat El Bandito werd gespeeld door Plof, maar het grapje van gisteravond moest natuurlijk gewroken worden. Daar ging de bravoure van El Bandito! Hij heeft zijn les geleerd, nooit een bever tarten!

JVP dag groot succes

Afgelopen zaterdag was de jeugd vakantie paspoort dag bij de CTG. Dit was een uiterst succesvolle dag waarbij ruim 35 kinderen met hun ouders op bezoek kwamen bij de bevers en welpen om een broodje te bakken, stukje kanoën en een bootje te maken. Na een laatste puzzel opgelost te hebben kregen de kinderen de welverdiende stempel voor het JVP en keerde zij vol avonturen in de rugzak huiswaarts.

Wil je ook een keer komen kijken bij ons? Loop dan op zaterdag even gezellig langs bij ons!

Terugblik op 2020 vanuit de stichting

Namens het bestuur van de stichting kan ik melden, dat wij, ondanks Corona, toch, zij het op gepaste afstand van elkaar, een aantal keren gewoon hebben kunnen vergaderen.

In februari, nog voor de eerste Lock Down, en in oktober.

 

Na tien trouwe dienstjaren heeft Wim van Dongen, onze voorzitter, afscheid genomen. Van te voren waren er al een paar visjes uitgeworpen, wie hem zou opvolgen.

Tijdens de laatste vergadering in oktober is Jasper, onze trouwe materialenman, gevraagd, deze taak op zich te nemen. “Jasper lijkt een ideale kandidaat, gezien zijn kennis van terrein, panden en materiaal. En met zijn kennis van financiën kan hij een goede sparringspartner zijn voor Bart, onze penningmeester.”

Na eerst een informele Zoom vergadering, die later formeel werd, en een groepsraad, is met wederzijdse goedkeuring besloten, dat Jasper onze nieuwe voorzitter zal zijn.

We hebben uitgesproken, het ambitie niveau van de stichting wat omhoog te schroeven. Vaker vergaderen, concretere plannen voor de toekomst, meer onderhoud aan gebouwen en terreinen.

 

Tijdens de periodes, waarin geen opkomsten mogelijk waren, maar wel geklust mocht worden, is er al enorm veel werk verzet: onderhoud gedaan en plannen van aanpak gemaakt.

De steiger van de Strekkade is weer opgeknapt, de elektriciteit op het PMP is vernieuwd/gerenoveerd, er is gesopt en geboend, en zo kan ik nog wel even doorgaan….

Ook voor de jeugdleden is er het een en ander georganiseerd, zodat de binding met CTG 14 niet verloren zou gaan: online opdrachten/spelletjes, er zijn bij 50 jeugdleden kerstcadeautjes persoonlijk bezorgd.

Gelukkig hebben er ook twee zomerkampen plaats kunnen vinden. Daarover verderop in het jaarverslag.

 

Via deze weg wil ik iedereen, namens de stichting, enorm bedanken voor de geweldige inzet tijdens deze lastige periode.

 

Heleen van Bochove (Raksha).

Sint Joris bij de CTG

Afgelopen zaterdag mochten we eindelijk weer met alle speltakken bij elkaar komen. Na 2 jaar het te moeten afzeggen, mochten we dit jaar weer het traditionele Sint-Joris vieren.

Na de de reguliere opkomsten kwamen alle speltakken en ouders, broertjes en zusjes van onze leden bij elkaar.


Samen zongen we liedjes, was er een kampvuur en zegden de leden hun beloften opnieuw af.


En als klapper was er natuurlijk de vertolking van het Sint-Joris verhaal. Ditmaal in dia-vorm.


Het was weer een leuk feest!

Terugblik vanuit het verenigingsbestuur op 2020

Beste (oud)leden, ouders en vrienden van de Cornelis Tromp Groep,

Vorig jaar schreef ik op deze plek 'Menigeen kijkt naar buiten. Is het zonnig? Blijft het droog? Kunnen we wat gaan ondernemen?'.

En ik schreef: 'Voor ons, Cornelis Trompers, is dit geen vraag. Natúúrlijk gaan we naar buiten, natuurlijk gaan we wat doen! Hooguit is de vraag:
hoe staat de wind?'

En nu liggen Strek en Pmp er verlaten bij. Binnen blijven… het druist in tegen ons scouting hart. We willen naar buiten! Samen spelen, zeilen, klussen! Avonturen beleven!

Gelukkig kunnen we tegen een stootje. Tegenslag hoort bij het scoutingspel. Of je nu bever bent en voor het eerst je vingers brandt, of welp op kamp met heimwee. Of je nu die waterscout bent, die net de giek in tweeën heeft gevaren of die wilde vaarder die het eten heeft laten aanbranden.

We kunnen tegen een stootje. Problemen zijn er om op te lossen.

En de groep is vitaal als nooit tevoren. We groeien op alle vlakken, jeugdleden stromen door naar staffuncties en onze beheersstichting heeft
na jarenlange trouwe dienst van Wim (dank !!) een nieuwe energieke voorzitter: Jasper.

Kortom: wij zijn klaar voor 2021. Wat er ook te gebeuren staat.

Namens het bestuur van de Cornelis Tromp Groep,
Jan-Kees Meyboom
Voorzitter