Beverkamp, woehoe! Het weekend van 10 en 11 juni was het thema ridderlijke avonturen. We hadden een bijzondere queeste, waarbij we de onschuldigen tegen onrecht beschermen en de slechteriken verjagen. El Bandito was namelijk in de buurt, hij heeft al vele slachtoffers knikkende knieën gegeven en drinkt ’s ochtends ijskoude koffie.

Aan het begin van het kamp dacht El Bandito dat hij het scouting terrein kon veroveren. Hij had het terrein vol gebouwd met fortificaties. De bevers gingen samen met de welpen, die nu ook opkomst hebben, proberen om El Bandito weer van het terrein af te jagen. Dat was een hele klus! De kinderen konden muntjes verdienen door bijvoorbeeld een toren te bouwen van houten blokken, te magneet vissen, ballen in een emmer te gooien of de muntjes te zoeken in het clubhuis door middel van een schatkaart. Met deze muntjes konden ze spullen kopen om spellen te spelen bij de fortificaties die El Bandito had gemaakt. Als je hier een spel won dan veroverde je de fortificatie. Makkelijk is anders, maar uiteindelijk werd El Bandito van het terrein weggejaagd. Hierbij liet hij een brief vallen. In deze schijnbaar gepikte brief stond dat een hele lading grote ballen en ballonnen naar een fort (speeltuintje) gebracht moesten worden.

Eerst was het etenstijd. Op een lege maag kan je de belangrijke lading niet escorteren naar het fort. We hadden patatjes, hamburgers en een heleboel groente en fruit, zoals tomaten, meloen en aardbeien. Dat was smullen!

Daarna gingen de bevers op pad met de XXL ballonen en punch-ballen. Helaas gingen ze stuk op het gras, dus moesten we ze dragen. Dat was eigenlijk ook wel veiliger, want onderweg probeerde El Bandito er een paar te jatten, de schurk! Bij aankomst in het speeltuintje hangt er een briefje, de ballen moesten juist veilig in het clubhuis blijven, het was een list van El Bandito, de schurk! Dus konden de bevers met hen ballonnen weer terug, langs El Bandito natuurlijk.

Daarna was het tijd om rond het kampvuur te zitten met een paar liederen. Tenminste, sommige bevers hadden nog wat energie over, en gingen tussendoor nog een paar ren spelletjes spelen, het begon nu eindelijk wat koeler te worden na deze hele warme dag.

Zondagochtend stond in het teken van water gevechten, af en toe afgewisseld met een kleine pauze om wat te drinken of bijvoorbeeld een schild te knutselen. De bevers hadden natuurlijk vanaf moment één al door dat El Bandito werd gespeeld door Plof, maar het grapje van gisteravond moest natuurlijk gewroken worden. Daar ging de bravoure van El Bandito! Hij heeft zijn les geleerd, nooit een bever tarten!